Kursprocessen The Leap

Möt din inre ledare

The-Leap-logo-guldbrunt-Bjornbacka-Konferens-Events-Retreat

Din väg hem

Alla deltagare i The Leap vittnar om att de upplevt något av budskapen i filmen ovan. Det mesta grundar sig i en känsla av tomhet, som man försöker fylla med något. Hur länge till ska du leta efter något du aldrig kommer hitta i världen utanför? The Leap leder dig med erfarna händer och i en trygg gemenskap till den enda platsen i hela världen där du kan hitta sann mening och tillit.
- till dig själv!
När allt du företar dig i livet utgår från den platsen och när du på djupet utvecklat din inre förmåga till tillit, kommer du uppleva det magiska i att livet formar sig efter dig och inte tvärtom.
Din utveckling är en del av det paradigmskifte som världen behöver för ökad medvetenhet och hållbarhet. När du i din process fördjupar din självmedvetenhet och självkärlek, kommer det att spridas som ringar på vattnet till alla du möter. Du kommer märka att du interagerar med människor från en ny plats inom dig: en autentisk plats, där du inte längre behöver spela roller eller upprätthålla någon fasad.
När vi utforskar vårt inre finner vi att alla svar finns levande inom oss. Att ingenting saknas. Att allt det vi tidigare sökt utanför oss själva redan är fullt tillgängligt.

Sara-Dambe-the-leap

"För mig är alla ord redan sagda, allt prat känns så tonlöst, alla mina tankar hade tagit över och trängt undan mina känslor. Min kropp styrdes obarmhärtigt av mitt mind. Men efter fyra dagar, som känns som fyra veckor (på ett bra sätt) så andas jag djupare och känner närvaron av mitt hjärta. Livet har fyllts i med nya färger. Suddighet har bytts ut till klarhet. The Leap är en magisk plats där du inte möter namn och titlar utan människor, sårbarhet och genuinitet. Jag kände mig trygg hela vägen. Omhuldad och utmanad i en perfekt balans. Och tystnaden, så underbar. Tack. Resan fortsätter nu.

Sara Damber

//CEO Stenbecks stiftelse och grundare av Friends

Kommande retreater

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.“ ~ Marianne Williamson

11 600 kr (exkl. moms)

The-Leap-Colors-D
24-28 april 2024
The-Leap-Colors-D
18-22 september 2024

Vad är The Leap?

The Leap är en kursprocess utöver det vanliga - ett team av Sveriges mest erfarna processledare har efter decennier av utforskande designat denna kurs i avancerad självkännedom. Processen ger dig möjlighet att utforska vad känslor som rädsla, oro, ilska, sorg, frustration eller bekräftelsebehov egentligen bottnar i och hur du kan gå vidare i livet utan att fastna i dem.
Att få insikter i vem du är på riktigt, hitta harmoni och djupare närvaro i nuet. Syftet är att leda dig till hållbara förändringar i beteendemönster som idag hindrar dig att leva din fulla potential.
The Leap står för att "transformation" (omvandling, omformning, ombildning, ändring, övergång) och är en möjlighet till ett äkta och mer kärleksfullt liv. Med hjälp av olika specialdesignade övningar, meditationer och samtal, både enskilt och i grupp, får du under processen tillgång till konkreta verktyg för hur du kan ta en mer aktiv roll i skapandet av just din livssituation och självledarskap.

The-Leap-Colors-D

The Leap - upplägg

I priset ingår:
Helpension i sagolik miljö och näringsrik biodynamisk vegansk mat inramat av kursprogrammet The Leap, 8 veckor online integration samt livslångt inträde i The Leap Tribe.

Under fyra dagar på och kring de natursköna markerna vid Björnbacka samlar vi hängivna deltagare för en spännande och trygg livsomvälvande resa. Med hjälp av olika välbeprövade och specialdesignade övningar och samtal, både enskilt och i grupp, får du under kursen tillgång till konkreta verktyg för hur du kan ta en mer aktiv roll i skapandet av just din livssituation.

"The act of bringing together the parts of a whole"

Efter kursen deltar du i en 3 månader lång online-process, för att som individ och grupp djupare utforska konsekvenser, insikter och frågeställningar som uppkommit under retreaten. Detta sker inte minst genom din "buddy", en kursdeltagare som du träffar regelbundet efter kursen. Vi skapar grundstruktur och bas för de sammanhang som alla kommer att vara del av.

Det gemensamma sammanhanget är en viktig faktor för varaktig effekt av din kursupplevelse. Under retreaten har starka band skapats med dig själv och den mindre gruppen. Genom The Leap Tribe förstärks och förankras det genom ett självledande upplägg där vi lär oss, inspireras, utmanas och utvecklas av varandra. Där får du möjlighet att komma tillbaka till närvaron i dig själv, tillsammans med andra deltagare.

Deltagarnas upplevelser

Om kursledarna

The Leap är en kursprocess utöver det vanliga. Ett team av Sveriges mest erfarna processledare har efter decennier av utforskande designat denna kurs i avancerad självkännedom.

Rosario Rojas

Rosario Rojas har tränat såväl individer som grupper genom transformativa upplevelser sedan 2003. Hon arbetar med corporate mindfulness och som executive coach och är expert på utveckling av medveten tillväxt och emotionell intelligens för individ, grupp, organisation och samhälle.

Hon har sedan ett decennium varit programansvarig för utbildning av diplomerade mindfulnessinstruktörer i Sverige med över 600 personer som genomgått utbildningen.
 
Rosario är leg. fysioterapeut med specialistkompetens inom psyko-somatisk fysioterapi och är också verksam som psykoterapeut, beteendevetare och zencoach. Utöver sin kärlek till att utbilda och utveckla medveten närvaro och dess påverkan på alla våra relationer, har relationen till kroppen varit en stor fascination. Som professionell dansare på Sveriges scener och därefter ett fortsatt fördjupat utforskande av rörelseterapi har hon en unik förståelse för embodiment - förkroppsligandet av vår inneboende intelligens.

Ludvig von Bahr

Ludvig von Bahr är grundare och initiativtagare till Björnbacka och The Leap. Han är en serieentreprenör som under decennier varit med och moderniserat olika branscher. Sedan hans utbrändhet för 15 år sedan har han gjort en helomvändning och fokuserat på välmående och hållbart självledarskap. För egen del har han gjort en fördjupad resa i medvetenhetsutveckling runt om i världen med över 15 000 timmars av träning inom Mindfulness, meditation och emotionell intelligens. Ludvigs arbete präglas av närvaro och förmågan att kombinera sitt kunnande om affärslivets utmaningar och hållbart inre ledarskap.

Hur allt började

Med 40 års erfarenhet inom inre ledarskap och vägledning utgjorde Premleena Wettergran fundamentet för 'The Leap'-processen. Hon var tidigare ansvarig kursledare på Mullingstorp, stod bakom initiativet till Baravara och är skaparen av de välrenommerade 'Dörröppnar'-processerna.

Genom åren har 'The Leap' utvecklats och förfinats av flera begåvade integrationsledare. Pamela von Sabjlar, Pontus Holmgren och Staffan Åkerblom har var och en bidragit med sina unika perspektiv och expertis, vilket har varit avgörande för processens tillväxt och utveckling.

I dagens version av 'The Leap' har Rosario Rojas och Ludvig von Bahr tagit stafettpinnen och vidareutvecklat metoden. Inspirerade av den senaste forskningen inom bland annat neurovetenskap och kvantfysik, har de skapat en process som är både modern och i framkant av samtida insikter och utmaningar.

Gustav Widström

The Leap har gett mig möjligheten att kunna vara sårbar, öppna upp och göra genuina skiften inombords som har stor betydelse för mitt liv.
Gett mig en möjlighet att se på händelser, upplevelser i mitt liv som varit jobbiga , smärtsamma och skrämmande men också få möjlighet att uttrycka och växa i min kraft, lycka och glädje vilket är det jag längtar efter.
Upplevelserna och insikterna har inneburit stora skillnader generellt och även i min yrkesroll - kan t.ex sitta i ett möte och om det uppstår utmaningar så vet jag bättre hur jag kan relatera till dom. Om vi skall utföra uppgifter så kan jag lättare samla mig och generera fokus.
the Leap har verkligen hjälpt mig på så många plan…
Gustav Widström - Egen företagare

Vi strävar efter att din investering ska vara hållbar med hög avkastning

Vi strävar efter att din investering ska vara hållbar med hög avkastning

Avgörande för en varaktig effekt av de insikter man uppnår under retreat är "integration" - vilket ofta är den saknade länken i kurssammanhang för hållbar beteendeförändring. "The Leap's" väl bearbetade integreringsprocess samt efterkommande sammanhang (The Leap Tribe) är en central del av vår vision att skapa en hel människa. Din utveckling är viktigt därför ska den vara på riktigt, den är en del av det paradigmskifte som världen behöver för ökad medvetenhet & hållbarhet.

 • 100% av deltagarna skulle rekommendera The Leap till någon annan

  0%
 • 93% upplever att nära relationer förbättrats efter The Leap

  0%
 • 91% upplevde lokalerna och omgivningen som utmärkta

  0%
 • 84% upplever att deras liv som helhet förändrats efter The Leap

  0%
 • 69% upplever att ens ledarskap av sig själv eller andra förändrats efter The Leap

  0%
The-Leap-Colors-D

Cathrine Wigzell

The Leap har hjälpt mig att på djupet landa i mitt ansvar gentemot mig själv, min egen utveckling och att jag är centrerad i mig.
Att vara öppen och få spegling i en grupp var jättevärdefullt för mig, trodde inte att det skulle påverka mig så mycket som det gjorde och att jag skulle få se på mig själv i så många olika delar genom dessa människor jag mött.
Jag är så glad att jag vågade göra det här, hade ett sådant inre motstånd till att komma hit så jag känner mig så tacksam att jag investerade denna tiden och gjorde det…

Bekvämligheter

Dessa bekvämligheter finns tillgängliga för dig.

28+ gäster

40+ yoga shala

12 sovrum

12 badrum

2 Fullt utrustat kök

Tvättmaskin torktumlare

Kaffebryggare

Parkering inkluderad

Vegansk mat

All mat ingår

Wifi

Projektor & Bio

TV

Mataffär 5 min.

Bekvämligheter i sovrum

Väsentligheter i badrum

Boende

Gården består av ett huvudhus (med stor matplats, ett rymligt vardagsrum, ett lyxigt romantiskt sovrum samt en hel ovanvåning full av sköna sängar och rum), en studio (för t. ex. konferens, bio, yoga och dans), två lyxiga studios i ett parhus, en skrivarstuga (med två dubbelsängar) samt flera härliga möblerade terrasser med fin utsikt.

I det nya centret finns fullskaligt kök, matsal, duschar, toaletter, avslappningsytor, fyra dubbelrum samt en avskild lägenhet. Det nya spa-området innefattar en stor bastu för 20 personer, pool, jacuzzi och uteduschar. Privat parkering finns för ca 30 bilar.

The Space

Den övre våningen i centret är 210 kvm och tjänar som kurssal åt Inner Journeys. Den väl tilltagna studion med stora glaspartier ger dig en panoramautsikt över åkrar och skog. En 80 kvm öppen terrass på plan 2 har många användningsområden som t.ex. att uppleva solnedgången över de stora öppna fälten. The Space är utrustat med den senaste tekniken för såväl digitala och hybridmöten. Ett kompromisslöst ljudsystem är installerat för att få en optimal ljudupplevelse.

Kontakta oss

reCAPTCHA demo: Running both v2 and v3